Receptek:
 
Tiltott Csíki sörben pácolt Oldalas
hozzávalók:
2 kg oldalas
0,2 kg sárgarépa
0,2 kg zeller
0,2 kg burgonya
0,2 kg vöröshagyma
0,5 l Tiltott Csíki sör
Só, bors

Elkészítés:
Az oldalast a csont mentén felvágjuk majd megszórjuk sóval, borssal. Beletesszük és egy mély edénybe ráöntjük a sört, ha nem lepi el teljesen kevés vízzel pótoljuk. Majd egy éjszakán át hűtőben hagyjuk pácolódni. Másnap tepsibe tesszük alufóliával a tetején és 130 fokon 3 óráig sütjük. Közben a zöldségeket hasábokra a hagymát cikkekre vágjuk. Forrásban levő vízbe tesszük 1-2 percre, hogy kissé megpuhuljon. Ezután tepsibe helyezzük rá a már meg sült oldalast és 200 fokos sütőben fél óra alatt ropogósra sütjük.

Tiltott Csíki Barna sörös csokitorta
Hozzávalók:
2 db tojás
0,3 kg cukor
0,1 l olaj
0,25 kg Liszt
0,1 kg kakaó
0,25 l Tiltott csíki barna sör
Fél csomag sütőpor
Öntet:
0,5 kg mirelit áfonya
0,05 kg cukor
0,25 l Tiltott csíki jégáfonya sör
0,015 kg keményítő

A tojást a cukorral kihabosítjuk, közben a lisztet összeszitáljuk a kakaóval és a sütőporral. A habos tojáshoz hozzáadjuk a barna sört, fokozatosan a lisztes kakaót miközben kézi robotgéppel folyamatosan lassan keverjük. Amikor sima krémes már a tészta bele öntjük az olajat és elkeverjük. Vajazott lisztezett tortakarikába tesszük, 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tű próbával ellenőrizzük készre sült e.
Az öntethez az áfonyát egy edénybe tesszük hozzáadjuk a sört és a cukrot majd felforraljuk. A keményítőt hideg vízzel elkeverjük és forrás után ezzel sűrítjük az öntetet. A tortát sülés után megvárjuk, hogy kihűljön, szeleteljük majd az öntettel találjuk.